vakantie

Boeiende rondreis door Canada veel meer dan natuur alleen

Een rondreis Canada is niet alleen boeiend voor natuurliefhebbers. Dit op één na grootste land ter wereld heeft zoveel moois te bieden dat iedereen er zich onmiddellijk thuis voelt. De ongerepte natuur met zijn sterk afwisselende landschappen is uiteraard een van de grootste troeven van toeristisch Canada. Maar het land trekt jaarlijks ook heel wat sportieve toeristen aan. Canada biedt zowel voor mountainbikers als voor liefhebbers van golf, cricket, honkbal, hiken, Canadian Football, wandelen en fietsen schitterende infrastructuur aan. En dan zouden we de water- en de wintersporters nog vergeten. Het toeristisch aanbod van Canada is zo groot dat je sowieso keuzes moet maken. De meeste toeristen maken het onderscheid tussen oost en west Canada. Canada is uitstekend geschikt voor rondreizen met een ongekende afwisseling aan steden, typische dorpjes, nationale parken en een bruisend nachtleven in de grootsteden. Rondreizen door Canada boek je bij meerdere reisorganisaties. De grootste avonturiers kopen een vliegticket en huren bij aankomst een camper en stippelen zelf hun favoriete reisroute uit. Vraag voor je vertrek richting Canada zeker je elektronische toelating aan. Nederlanders en Belgen hebben dan wel geen visum nodig, maar moeten wel hun eTA regelen.

Niagara watervallen

Wie Canada bezoekt kan onmogelijk voorbij de indrukwekkende Niagara watervallen. Door de zichtbare halve ronding worden ze vaak ook de ‘Horseshoe Falls’ genoemd. Met een rondvaart nader je de zestig meter diepe watervallen zo dicht als mogelijk. De Niagara watervallen bevinden zich zowel op Canadees al op Amerikaans grondgebied. In de Verenigde Staten kregen ze de naam ‘American Falls’ en de ‘Bridal Veil Falls’. Tijdens de avonduren worden de watervallen op een bijzondere manier verlicht.

Banff National Park

Een van de vele nationale parken van Canada is het Banff National Park, gelegen midden de indrukwekkende Rocky Mountains. De gelijknamige stad Banff lokt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Je geniet er niet alleen van een uitzonderlijk groen decor maar ook van de vele winkels en grote winkelcentra, van de vele skipistes in de winter en van de uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden in alle seizoen.

Lake Louise

De meest bezochte plaats in Banff National Park is ongetwijfeld Lake Louise. Dit sprookjesachtige meer spreekt tot ieders verbeelding. Het park hoort niet voor niets bij Unesco Werelderfgoederen. Andere bijzondere bezienswaardigheden langs de Trans- Canada Highway en Icefields Parkway die dwars door Banff lopen zijn Moraine Lake, Valley of the Ten Peaks, Bow Falls en de Upper Hot Spings. Het gebied leent zich uitstekend om te kamperen. En ook skiërs en snowboarders, rafters, bergbeklimmers, wandelaars en liefhebbers van paardrijden vinden hier de gedroomde infrastructuur.

Reacties uitgeschakeld voor Boeiende rondreis door Canada veel meer dan natuur alleen