Dagje weg

Een ode aan het hotel

Er zijn weinig dingen waar ik zoveel van geniet als een nachtje in een hotel. Van de veel reizende zakenmannen in mijn vriendengroep hoor ik dat je er heel snel klaar mee bent, maar voor mij is het nog steeds een feest. Allereerst de entourage. De lange gangen met vloerbedekking waarop voetstappen onhoorbaar worden. Het enige wat men in de hotelgangen hoort, is het knisperen van beddengoed dat door kamermeisjes (of -jongens) in een kar wordt verzameld. Ach ja, het beddengoed. Kraakwit is dat altijd. En veel netter opgemaakt dan dat ik dat zelf kan. U ziet, ik ben al even bezig met mijn ode aan de hotelovernachting, maar daar zal dus ook de rest van deze blog over gaan.

De kleine en grote geneugten van een hotelbezoek

Ik heb namelijk nog genoeg andere geneugten van het hotel te bespreken. Te weten: de handdoeken. Mijn eigen handdoeken lijken meer op schuurpapier, maar de handdoeken in het hotel zijn altijd heerlijk zacht. Misschien moet je je eigen handdoeken dan eens vernieuwen, denkt u wellicht. Dat is inderdaad een optie. Het zou echter wel mijn bezoek aan een hotel minder bijzonder maken. Ik zal er eens over nadenken – het hotel heeft namelijk nog steeds genoeg troeven achter de hand. De volgende is namelijk het ontbijt. Goede hotels hebben altijd minstens drie verschillende soorten sap in grote glazen reservoirs. Bacon en ei zijn ook welkome gerechten. Meestal combineer ik mijn hotelbezoek aan een dagje uit in de stad of natuur, dus het is fijn om een goede bodem te leggen voordat je de hele dag je stappenteller tot grote hoogtes stuwt. Een laatste genot van het hotel dat ik wil aanstippen, is het moment dat je terugkomt van je dagelijkse uitstapje. Vermoeid laat je je op je bed vallen, zet een kopje thee met de zakjes die je meestal kosteloos mag gebruiken, en dan is het genieten geblazen van het ontdekken van de TV-zenders die je thuis niet hebt!

Nu wilt u uiteraard meteen boeken!

Ik weet niet hoe het voor u is, maar na het tikken van dit stukje heb ik meteen zin om een hotelovernachting te boeken. Een tip die ik hiervoor heb is de website voordeeluitjes.nl. Hier kun je heel goedkoop een hotel in de buurt boeken. Persoonlijk kan ik de provincies Drenthe en Limburg aanraden om dit najaar heen te gaan. Hier kun je lekker wandelen en jezelf afpeigeren om de kleine en grote geneugtes van het hotelbezoek zo genoeglijk mogelijk te laten zijn!

Reacties uitgeschakeld voor Een ode aan het hotel