Camping,  Dagje weg,  Weekend weg

De perfecte wandelschoenen

Wanneer je een echte hiker bent en veel wandelt weet je ook dat je goeie schoenen aan moet hebben, zodat je uiteindelijk geen pijn hebt en geen blaren op je voeten hebt. Elke wandelschoen heeft een andere functie, daarom moet je tijdens het beslissen van welke wandelschoenen je neemt, ook kijken naar wat je precies gaat doen! In dit artikel bespreken we twee populaire wandelschoenen die ieder hun eigen ding heeft. Dit zijn de Lowa wandelschoenen en de Hanwag schoenen die je bij winkels zoals Zwerfkei kunt kopen. 

Lowa wandelschoenen

De Lowa wandelschoenen zeggen het al recht voor je raap, ze beginnen gelijk over het doeleinde, pasvorm en materiaal voor de perfecte wandelschoenen. Ze kijken namelijk goed naar de eisen waaraan een goede wandelschoen zich moet voldoen. Wandelschoenen voor een rustige strandtocht zijn namelijk ook anders dan eentje voor een zware trektocht in de bergen. Daarom geven ze elk doeleinde een andere categorie, zodat het makkelijker is om te kiezen welke wandelschoen ideaal is voor jou. Verder leggen ze uit dat het constructie-technisch niet kan om een wandelschoen te maken die voor elk doeleinde geschikt is. Elk doeleinde vraagt namelijk om een ander soort materiaal, stabiliteit en pasvorm natuurlijk! Bij de Lowa wandelschoenen weet je dus dat je met je keuze een correcte wandelschoen hebt voor jouw wandeling.

Hanwag schoenen

Hanwag schoenen komen van een duitse producent en worden altijd al gezien als een kwalitatief hoogwaardig product. Hun modellen hebben stuk voor stuk een unieke pasvorm, waardoor je ook bij Hanwag voor elk doeleinde de correcte schoen kan kiezen. Hanwag focust zich erg op de pasvorm en comfort van hun product. Zij maken hiervoor gebruik van een leest in hun schoenen. Deze leest ‘’leest’’ als het ware de vorm van de voet en gaat hiernaar staan. Maar hiervoor heb je wel de correcte leest bij de correcte voet nodig. Wanneer dit niet het geval is zal de schoen dan ook nooit perfect passen. Door een perfecte pasvorm zorgt Hanwag er voor dat wandelen zo min mogelijk tot geen pijn geeft aan de voeten en dit is dan ook iets wat zij nooit uit hun concept zullen halen. Hanwag categoriseert ook mannen en vrouwen leesten en produceert op basis van jarenlang onderzoek, leesten die zo erg geoptimaliseerd zijn dat ze jarenlang mee kunnen. Bij Hanwag hoeft u dus alleen op te letten op de leest van de schoen. Elke schoen van Hanwag is anders, dus ook alle leesten van de schoenmodellen zijn anders.

Reacties uitgeschakeld voor De perfecte wandelschoenen