Vakantie en Recreatie

Het Klimaat op Madeira: Eeuwige Lente op het Bloemeneiland

Madeira is een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, ten noordwesten van Afrika. Het eiland staat bekend om zijn prachtige landschappen, weelderige flora en het milde klimaat. Het klimaat op Madeira wordt vaak omschreven als ‘eeuwige lente’ vanwege de constante temperaturen gedurende het hele jaar. Hieronder bespreken we het klimaat op Madeira, inclusief de temperaturen, neerslag en de beste tijd om te bezoeken.

Temperaturen op Madeira

Madeira heeft een subtropisch klimaat met milde temperaturen het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur op het eiland ligt tussen de 16 en 24 graden Celsius. In de zomermaanden (juni tot augustus) ligt de gemiddelde temperatuur rond de 24 graden Celsius, terwijl in de wintermaanden (december tot februari) de gemiddelde temperatuur rond de 16 graden Celsius ligt. De temperatuur van het zeewater is ook het hele jaar door aangenaam, variërend van 18 graden Celsius in de winter tot 22 graden Celsius in de zomer.

Neerslag op Madeira

Madeira heeft een subtropisch klimaat met matige neerslag. De meeste regenval vindt plaats in de wintermaanden, vooral in de hogere gebieden van het eiland. De meeste toeristische gebieden zijn echter droog en ontvangen weinig neerslag, vooral in de zomermaanden. Dit maakt Madeira tot een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een zonnige vakantie.

Het weer op Madeira

Het weer op Madeira is over het algemeen mild en aangenaam, maar kan soms onvoorspelbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van het weer op Madeira.

Zomer: De zomer op Madeira is warm en droog, met weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 24 graden Celsius, maar kan soms oplopen tot boven de 30 graden Celsius. De zon schijnt gemiddeld 8 uur per dag.

Herfst: De herfst op Madeira is mild en aangenaam. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 21 graden Celsius, maar kan soms dalen tot rond de 18 graden Celsius. Er kan af en toe wat regen vallen, vooral in november. De zon schijnt gemiddeld 7 uur per dag.

Winter: De winter op Madeira is mild met matige neerslag. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 16 graden Celsius, maar kan soms dalen tot rond de 14 graden Celsius. Er kan af en toe wat regen vallen, vooral in de hogere gebieden van het eiland. De zon schijnt gemiddeld 5 uur per dag.

Lente: De lente op Madeira is mild en aangenaam, met matige neerslag. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden Celsius, maar kan soms oplopen tot rond de 24 graden Celsius. Er kan af en toe wat regen vallen, vooral in maart en april. De zon schijnt gemiddeld 7 uur per dag.

Klimaatinfo

Als je van plan bent om naar Madeira te reizen, is het handig om te weten welk klimaat je kunt verwachten. Hieronder vind je een overzicht van de klimaatinfo van enkele populaire vakantiebestemmingen.

Albufeira (Portugal): Albufeira heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur varieert van 10 graden Celsius in de winter tot 28 graden Celsius in de zomer. Er kan af en toe wat regen vallen, vooral in de wintermaanden.

Costa del Sol (Spanje): Costa del Sol heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur varieert van 8 graden Celsius in de winter tot 28 graden Celsius in de zomer. Er kan af en toe wat regen vallen, vooral in de wintermaanden.

Kaapverdische Eilanden: De Kaapverdische Eilanden hebben een tropisch klimaat met warme en vochtige temperaturen het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur varieert van 24 graden Celsius tot 29 graden Celsius. Er kan het hele jaar door regen vallen, maar de meeste neerslag valt tijdens het regenseizoen (juli tot september).

Tenerife (Canarische Eilanden): Tenerife heeft een subtropisch klimaat met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur varieert van 17 graden Celsius in de winter tot 28 graden Celsius in de zomer. Er kan af en toe wat regen vallen, vooral in de wintermaanden.

Madeira heeft een subtropisch klimaat met milde temperaturen het hele jaar door en matige neerslag. Het eiland biedt een aangename omgeving voor bezoekers die op zoek zijn naar een zonnige en warme vakantiebestemming. De zomermaanden zijn de beste tijd om te gaan als je op zoek bent naar zon en strand. Als je echter van plan bent om te wandelen, kan de lente en herfst betere opties zijn vanwege het mildere weer. Vergeet niet om geschikte kleding en bescherming tegen de zon mee te nemen om te genieten van het eeuwige lente klimaat van Madeira.

Reacties uitgeschakeld voor Het Klimaat op Madeira: Eeuwige Lente op het Bloemeneiland