Vakantie boeken,  Vakantie en Recreatie

Reisvaccins: Alles wat je weten moet

Op reis gaan is ontzettend leuk, en gelukkig kan het weer! Tegelijkertijd moet je zeker, als je een reis aan het plannen bent naar een tropisch gebied zoals bijvoorbeeld Zuidoost-Azië of bepaalde delen van Afrika, je wel goed afvragen of je al je vaccins al hebt. Bij reizen naar verre landen waar andere ziektes heersen dan hier komt namelijk een verplichte vaccinatie lijst kijken. Deze kan je onder andere vinden op vaccinatiewijzer.nl. Maar waar zijn die vaccinaties eigenlijk allemaal voor? En hoe weet je welke je moet laten zetten? Én wat doet bijvoorbeeld een Hepatitis B vaccin?

Hepatitis B 

Goede vragen, en gelukkig zijn er ook goede antwoorden op. Om maar een voorbeeld te nemen; Hepatitis B is een van de vele infectie ziekten die er rondwaren in landen die wij beschouwen als ‘ver weg’. Hepatitis B specifiek komt voornamelijk voor in tropisch Afrika, Azië en bepaalde landen in Zuid-Amerika. Het komt ook voor in Nederland, begrijp me niet verkeerd, maar in zulke kleine gradaties dat wij er als bevolking amper bestand tegen zijn. Hepatitis B is een infectieziekte die voornamelijk de lever aantast. Dit kan beginnen met koorts maar kan snel verergeren. Als er dus een verplichte—maar ook als er een sterk aangeraden—Hepatitis B vaccinatie op je reisadvies staat, is het zeker aan te raden om deze te laten zetten.

Vaccineren, dan reizen 

Vaccineren doe je niet zomaar. Een Hepatitis B prik is maar één van de vele voorbeelden van ziektes die er op de vaccinatie lijst kunnen staan wanneer je een verre reis gaat maken. Zo is in verschillende Aziatische landen een vaccin tegen de gele koorts verplicht, maar kom je ook nog wel eens een verplichte inenting tegen mazelen tegen, of tegen rodehond; ziektes waar we in Nederland amper nog mee te maken hebben en dus ook niet tegen bestand zijn. Bovendien doe je vaccineren, zeker als je op reis gaat maar sowieso, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen in zowel het bestemmingsland als je land van herkomst. Je wil niks meebrengen én je wil niks mee naar huis nemen.

 

Check dus van tevoren goed je verplichte én aangeraden inentingen op vaccinatiewijzer.nl. Je wil niet voor een dichte grens komen te staan én je wil zeker niemand ziek maken. Succes ermee en fijne reis!

Reacties uitgeschakeld voor Reisvaccins: Alles wat je weten moet