bezienswaardigheden madeira
vakantie

Het vakantie-eiland Madeira: ontspanning en natuurgenot gegarandeerd!

Het Portugese eiland Madeira is een ideale vakantiebestemming voor mensen die even helemaal tot rust kunnen komen. Het klimaat, de mentaliteit en de omgeving lenen zich namelijk helemaal voor een ontspannen vakantie. Tegelijkertijd wordt Madeira volop bezocht door natuurliefhebbers. Door het ruwe landschap zijn het vooral wandelaars die de weg naar Madeira wel weten te vinden. Mooie attracties en bezienswaardigheden biedt Madeira echter natuurlijk ook. Lees verder om te weten wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn.

bezienswaardigheden madeira

Een greep uit de beste attracties van Madeira

Wanneer je een vakantieverblijf op Madeira hebt geboekt, dan zijn de volgende attracties en bezienswaardigheden aan te raden om te bezoeken en/of te bezichtigen:

  • De stad Funchal met zijn sfeervolle markt, verfijnde centrum, elegante boulevard en ronduit prachtige botanische tuinen.
  • Het natuurzwembad Porto Moniz in het noordwesten van het eiland. Hier kun je tussen de lavarotsen werkelijk heerlijk (en comfortabel) zwemmen.
  • De wandeltochten die leiden naar de top Pico Ruivo. Vanaf deze top heb je een fenomenaal uitzicht over zowat het hele eiland.
  • De wandelingen rond de Caldeirão Verde. Dit is een omgeving die ronduit bosachtig is, zelfs neigend naar jungle-achtig. Ideaal dus voor mensen die van dicht begroeide natuur houden.

Wat is de beste periode om naar Madeira te reizen?

Madeira is een eiland waar de temperaturen in de zomer meestal niet tot extreem hoog oplopen. Daarom kun je dit eiland met een gerust hart bezoeken in de maanden van april tot en met oktober, ongeacht wat je van plan bent op dit eiland te gaan doen. Uiteraard zijn zonaanbidders nog steeds wel het meest gebaat bij een bezoek in juli of augustus, want in die maanden schijnt de zon gemiddeld het meest. Regen is vooral in de zomer bovendien echt een zeldzaamheid.

Reacties uitgeschakeld voor Het vakantie-eiland Madeira: ontspanning en natuurgenot gegarandeerd!