Uncategorized

Hoe bescherm je het beste jouw (vakantie)huis tegen inbraken?

Een inbraak is heel vervelend. Niet alleen vanwege de schade die je huis oploopt, maar ook de waardevolle spullen die worden meegenomen. Soms zijn de spullen niet zozeer waardevol maar hebben ze sentimentele waarde. Je wilt je eigendom dan ook zo goed mogelijk beschermen. Het voorkomen van een inbraak is nooit helemaal zeker. Daarentegen kun je het de dieven wel extreem lastig maken waardoor het vrijwel onmogelijk is. Dit kun je doen door het nemen van veiligheidsmaatregelen. Daarnaast wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van whatsapp buurtpreventie. Hierdoor houdt iedereen elkaars huis in de gaten en worden verdachte activiteiten gemeld.

Hoe voorkom je een inbraak?

Allereerst is het belangrijk om alle deuren en ramen op slot te doen voordat je weggaat. Dit soort kleine foutjes zijn in alle haast snel gemaakt, maar dit kan je erg duur komen te staan. Voordat je weggaat controleer je dus eerst even of alles dicht en op slot is. Inbrekers breken vaak alleen in als er niemand thuis is. Vaak gebeurt dit dan ook in de zomervakantie als een groot deel van Nederland op vakantie gaat. Door een lampje aan te laten lijkt het alsof er iemand thuis is. Veel inbrekers zullen hier dan ook van worden afgeschrikt. Laat dus ook nooit briefjes op de deur achter waarop staat dat je even niet thuis bent. Inbrekers zullen dan gelijk hun slag slaan.

Technologische snufjes

Steeds populairder worden ook de technologische middelen om inbrekers af te weren. Een bewakingscamera kan dan ook een groot verschil maken. Mocht er dan iemand proberen om je huis te betreden, dan heb je ze op beeld. Hiermee kun je dan naar de politie om je spullen eventueel terug te krijgen en de dief te pakken. Ook zal het inbrekers afschrikken om je huis te betreden aangezien ze weten dat het op camera zal staan. Ook een alarmsysteem zal hierbij helpen. Zo’n systeem staat in directe verbinding met een bedrijf wat de politie kan inschakelen indien het alarm niet op tijd wordt uitgeschakeld. Zo hoef je niet thuis te zijn om de politie in te schakelen mocht er worden ingebroken. Tegenwoordig zijn softwareprogramma’s te vinden waarbij je kunt zien wie er voor de deur staat. Of zelfs wie er in je huis is. Met zo’n camera die je van een afstand kunt bedienen, weet je altijd wat er zich in je huis afspeelt.

Op vakantie

Inbrekers slaan vooral toe als de bewoners op vakantie zijn. Vaak houden ze de dagen in aanloop naar de inbraak de woning goed in de gaten. Mocht je dan ook verdachte activiteit zien bij jou in de straat, meld het vooral bij de politie. Als je op vakantie bent is je woning een gemakkelijk slachtoffer. Vraag dan ook aan de buren of ze zo nu en dan een lichtje aan willen doen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Ook het dicht en open doen van de gordijnen kan een signaal geven aan de inbrekers dat er iemand thuis is. Je kunt er ook voor kiezen om lichtsensoren om je huis te plaatsen. Zo gaat er een lichtje aan als er iemand in de buurt van je woning komt. Dit zal de aandacht trekken.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe bescherm je het beste jouw (vakantie)huis tegen inbraken?