Vakantie en Recreatie

Kamperen in het mooie Frankrijk!

Kamperen, voor de een een verschrikkelijke vakantie, voor de ander een top moment om tot rust te komen. Voor iedereen is er een andere vakantie. Maar wij gaan het vandaag even hebben over kamperen. En dan vooral kamperen bij het meer Annecy. Daar heb je verschillende campings zitten, zoals camping annecy waar je heerlijk tot rust kan komen.

Maar wat kan je allemaal doen tijdens jouw vakantie in de buurt van dit meer? Wij zetten het voor je op een rijtje.

1. Meer van Annecy
 

Als je hoort over Annecy, is het eerste wat in je opkomt deze ansichtkaartfoto: Het doorschijnende water van het meer weerspiegelt de omliggende bergen. Het is echt de meest populaire toeristische attractie van de stad.

Het meer van Annecy (“Lac d’Annecy” in het Frans) is toch het eerste wat u ziet als u aankomt, dus we beginnen uw reis in Annecy met een kleine wandeling langs de oever van het meer.

U zult eindelijk het kristalheldere lagune-achtige water en de schoonheid van de plaats zelf kunnen zien!

U kunt uw wandeling bijvoorbeeld beginnen vanaf Paquier, de enorme weide die aan het meer grenst, en direct naar de Jardins de l’Europe (Tuinen van Europa) gaan.

Op deze route passeert u een van de belangrijkste plaatsen in Annecy, de Pont des Amours (brug van geliefden), waar, net als in Parijs, “liefdeskastelen” zijn opgehangen.

De Jardins de l’Europe zijn natuurlijk erg mooi voor het uitzicht op het meer, maar ook voor de enorme en prachtige enkele honderden jaren oude bomen die je er kunt vinden.

Aan de andere kant van Paquier (links) kunt u de tuin van het keizerlijk paleis bezoeken, zeker het meest luxueuze hotel in Annecy.

Het ligt aan de rand van de naburige stad Annecy le Vieux, die ondanks zijn naam niet verward mag worden met de oude stad van Annecy.

U kunt langs de oever van het meer wandelen om een strand te vinden dat ook een startpunt is voor vele nautische activiteiten op het meer. Ik zal u later, in dit artikel, alles vertellen over deze activiteiten.

2. Segway ritje aan de oever van het meer

Een coole manier om de plaats te ontdekken is een Segway rit, een leuke activiteit aan de kust van de Meer van Annecy.

Ook al heb je het nog nooit geprobeerd, het is een goed idee om het hier aan het meer te proberen, want het gebied rond het meer is een voetgangerszone.

Excursies worden aangeboden vanaf 30 minuten (ongeveer 17€ per persoon) tot 2 uur (ongeveer 55€ per persoon). Het kan een geweldige activiteit zijn die je met je gezin kunt doen!

3. Fietstocht rond het meer van Annecy

De sportievelingen zullen zeker genieten van een fietstocht rond het meer van Annecy.

Er zijn ongeveer 42 km aan fietspaden, het is echt een goede manier om de omgeving te ontdekken. Natuurlijk moet je een paar keer stoppen om het uitzicht te bewonderen!

Het is ook de beste manier om sommige plaatsen te vinden zonder al te veel mensen, vooral in de zomer.

4. Paragliding: Ontdek Annecy vanuit de lucht.

Voor degenen met een avontuurlijke geest, raad ik sterk aan om een paraglidesessie over het meer van Annecy te boeken.

Het uitzicht is gewoon te gek, geen wonder dat Annecy de beroemdste paragliding locatie in Europa is en een van de beste ter wereld!

Veel bedrijven bieden deze service aan, vanaf 95€ voor 15/20 minuten. U kunt zelfs kiezen of u een grote, spannende acrobatische vlucht wilt doen of iets stillers.

Paragliding begint meestal bij de Forclaz Pass (col de Forclaz in het Frans) of in het kleine stadje Talloires en moet van tevoren worden geboekt. Paragliding in Annecy is de beste manier om deze sport te ontdekken!

Voor mij is het een echte “must” voor toeristen in Annecy. 

Reacties uitgeschakeld voor Kamperen in het mooie Frankrijk!