vakantieparken in Limburg
vakantie

Waarom naar vakantieparken in Limburg?

Limburg is een Nederlandse provincie in het zuidoosten van Nederland. Sommige Nederlanders zien Limburg als het buitenland en veel Belgen zien Limburg als een deel van België. Limburg is op Flevoland na de nieuwste provincie van Nederland. Er zijn verschillende prachtige vakantieparken in Limburg. De hoofdstad van deze prachtige provincie is Maastricht en Limburg is een prachtige vakantiebestemming, maar waarom?

vakantieparken in Limburg

Voelt als buitenland

Limburg is misschien een provincie van Nederland, maar voor de meeste Nederlanders voel Limburg als het buitenland. Het ziet er erg anders uit en er zijn veel heuvels te vinden die we in de rest van Nederland nergens zien. De pittoreske dorpjes kunnen vaak een Franse sfeer geven en hierdoor voelt het soms alsof je in Frankrijk loopt. De natuur in Limburg is erg mooi en dit kun je verkennen door bijvoorbeeld te wandelen, te fietsen of een scooter te huren. Er zijn veel vakantieparken te vinden in Limburg die zich ook richten op de natuur en de buitenlandse sfeer.

Bourgondisch en culinair

Limburg is erg bourgondisch en de provincie staat hier ook bekend om. In Limburg wordt er ook erg veel wijn geproduceerd en daarom associëren veel mensen Limburg met Frankrijk: bourgondisch en veel wijn. Je kunt ook verschillende wijnkelders en wijngaarden bezoeken als je op vakantie gaat in Limburg. Deze zijn vaak gevestigd in prachtige gebieden op de heuvels. Gastronomie is ook erg belangrijk voor deze provincie. Er zijn veel restaurants te vinden met erg goede kwaliteit, dus culinaire hoogstandjes zijn er niet te missen. 

Reacties uitgeschakeld voor Waarom naar vakantieparken in Limburg?