Vervoer

Zo zorg je ervoor dat jouw werknemers op een zo duurzame manier op het werk komen!

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een belangrijke rol in het ondernemen. Zo dient vrijwel elke ondernemer ervoor te zorgen dat CO2-footpring van het bedrijf kleiner wordt. Er zijn dan ook diverse manieren om ervoor te zorgen dat je als bedrijf minder CO2 uitstoot. In dit artikel bespreken we enkele relatief eenvoudige manier om de CO2-uitstoot te verminderen. 

 

Zorg ervoor dat men vaker met het openbaar vervoer reist

 

Veel werknemers kiezen ervoor om met de auto naar het werk te gaan. Als je een grote ploeg werknemers hebt, gaat dit al snel om een behoorlijke CO2-uitstoot. Om ervoor te zorgen dat dit minder wordt, zou je ervoor kunnen kiezen om elektrische auto’s aan te schaffen voor het personeel. Helaas is dit voor veel ondernemers niet te betalen en dient er gekeken te worden naar alternatieven. Een manier om de CO2-uitstoot te verkleinen, is door het personeel te stimuleren om met het openbaar vervoer te reizen. Zo zou je bijvoorbeeld de afspraak kunnen maken dat je de volledige OV-kosten betaalt. Daarnaast kan het ook interessant zijn om het personeel gebruik te laten maken van deelauto’s. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld met de auto van het station naar het kantoor rijden. 

 

Een huur auto gebruiken voor het bedrijf kan overigens ook erg voordelig zijn. Vooral wanneer je met dit bedrijf om de tafel gaat zitten en aangeeft dat je meerdere werknemers de mogelijkheid wilt geven om er gebruik van te maken. Een auto delen Amsterdam biedt op die manier voor bedrijven de uitkomst op een vervelend probleem. Vooral wanneer het bedrijf niet dichtbij een bushalte of treinstation zit. 

 

Verduurzaam het bedrijfspand

 

Als je een grote onderneming hebt en in het bezit bent van een bedrijfspand, dan kan het erg interessant zijn om het pand te verduurzamen. Naast dat je hiermee je CO2-footprint verkleint, bespaar je er op jaarbasis ook al snel veel geld mee. Bovendien kun je als ondernemer gebruikmaken van bepaalde subsidies. Laat dit onderzoeken en kijk wat de mogelijkheden zijn. Mocht je van plan zijn om het gebouw te verbouwen, dan is het verstandig om het grootste gedeelte van deze verbouwing plaats te laten vinden in een vakantie. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om men tijdelijk thuis te laten werken. Overleg dit wel goed van te voren en probeer een realistische inschatting te maken van wat voor schade dit kan zorgen.

 

Reacties uitgeschakeld voor Zo zorg je ervoor dat jouw werknemers op een zo duurzame manier op het werk komen!