Foto

Waar heb je Color management voor nodig

Nu weet ik als geen ander waar Color management precies voor nodig is. Als hobby fotograaf ben ik altijd op zoek naar de mooiste plekjes om mooie foto’s te kunnen maken. Zo had ik tijdens onze vakantie zeer mooie foto’s gemaakt allen bij thuiskomst vielen deze foto’s tegen. De blauwe zee was ineens niet meer blauw en de bomen niet meer groen. Wat ik ook via mijn computer probeerde, het lukte mij niet om de juiste kleurstelling te krijgen. En in deze kleuren wilde ik beslist geen foto afdrukken.  

Alles is weer mooi van kleur

Een vriend van mij vertelde dat hij precies hetzelfde had meegemaakt. Hiervoor had hij de hulp van een professioneel kleurbeheerder ingeschakeld. Valentijn van Zanten, een expert op het gebied van kleuren en computers. Hij kan beeldschermen kalibreren en profileren. Dit is noodzakelijk om de kleuren op het beeldscherm zo betrouwbaar mogelijk te maken. Hierdoor ervaar je geen teleurstellingen meer wanneer je de foto’s van een mooie blauwe zee wilt afdrukken.

Kalibreren van het beeldscherm is dan ook zeer belangrijk en moet regelmatig gedaan worden. Sinds ik Valenza heb ontdekt kan ik door slechts één telefoontje een afspraak maken en dan komt Valentijn bij mij thuis langs om mij te helpen.