Frankrijk

Een heel krat boeken mee naar de camping Frankrijk

Rustieke-campings-Frankrijk-300x293Een heel krat boeken mee naar de camping Frankrijk

 

Altijd maakte ik grote, lange en verre reizen – en dacht ik ook dat ik daar mijn ontspanning vandaan haalde. Maar wat ik me laatst realiseerde is dat je op dat soort reizen de hele tijd overgeprikkeld wordt, je de hele tijd nieuwe dingen te verwerken krijgt. Bovendien ben je de hele tijd onderweg, aangezien je natuurlijk zoveel mogelijk van het voor jou vreemde land te zien wilt krijgen in een zo behapbaar mogelijk tijdsbestek. Van echte ontspanning is daarmee dus eigenlijk geen sprake. Van mijn vorige reis door Australië, die toch ruim een maand in beslag nam, kan ik me herinneren een boek te hebben uitgelezen – en dat is echt weinig voor een fervent lezer als ik! Zet mij op een camping Frankrijk en ik lees een heel krat weg. Zo deden wij dat ook vroeger met het gezin. Voordat we de camping Frankrijk bezochten werd er uitgebreid aandacht besteed aan het zorgvuldig inpakken van de auto. De kleding werd uitgezocht, soms nog even snel een paar sandalen uitgezocht, de tent werd weer getest of ie wel écht waterdicht was, en ga zo maar door. Het belangrijkste was echter verreweg dat we met mijn ouders naar de bibliotheek gingen om het maximale aantal boeken te lenen. Ik geloof dat je er een stuk of twaalf per persoon mocht lenen en dus zorgden wij allemaal dat we die tax behaalden. Zelfs toen we kinderen waren, zochten we met opzet de dikste boeken eruit, opdat we die lekker konden gaan lezen en we niet zonder zouden komen te zitten. Mijn zusje en ik zaten in dezelfde leeftijd en dus viel ik haar boeken dikwijls aan als ik zelf alweer uitgelezen was. Dit jaar besloot ik maar weer eens naar een camping Frankrijk te gaan om echt die ontspanning weer te pakken, want wat waren dat toch altijd bijzondere tijden!