vakantie

Hoe kan jij je het beste verplaatsen door het centrum van Amsterdam?

Amsterdam is een zeer prachtige stad en zit vol met smalle straten en bruggen. Hierdoor kan het erg moeilijk zijn om jezelf met de auto door het centrum van Amsterdam te verplaatsen en dat is ook zeker niet de beste keuze die je kan maken aangezien er talloze andere mogelijkheden zijn. In dit artikel vind je enkele snelle mogelijkheden, maar ook enkele langzame mogelijkheden. De langzame mogelijkheden zijn voornamelijk interessant als je zelf niet uit de omgeving van Amsterdam of uit Amsterdam zelf komt want je wilt natuurlijk ook wat van Amsterdam kunnen zien. 

Met de elektrische fiets 

Nederland staat wereldwijd bekend als een echt fietsland. Dat is zeker niet gek want onze eigen minister president Mark Rutte gaat zelfs met de fiets naar het werk toe en ook zie je iedereen in Amsterdam fietsen. Het is namelijk zo dat je met een elektrische fiets sneller dan een auto of bus bij een bestemming aankomt. Het is overal in Amsterdam mogelijk om een elektrische fiets te huren dus jij hoeft zeker niet je eigen elektrische fiets mee te nemen naar Amsterdam. 

Met de tram

Als je weleens in het centrum van Amsterdam bent geweest dan weet je hoeveel trams er rijden door het centrum van Amsterdam. De verbindingen tussen verschillende haltes zijn enorm goed dus het is zeker een verstandige optie om je te verplaatsen met de tram door het centrum van Amsterdam. Daarnaast is de tram ook vrij goedkoop en kan je wat zien van het centrum van Amsterdam. Houd er wel rekening mee dat trams niet in de nacht rijden dus dan zou je toch een elektrische fiets moeten huren of een taxi moeten nemen. 

Een boot huren in Amsterdam 

Zoals je weet is er in Amsterdam enorm veel water dus het is zeker goed mogelijk om je te verplaatsen over het water. Je moet daar dan natuurlijk wel een boot voor hebben want het is niet de bedoeling dat je door de Amsterdamse grachten gaat zwemmen. Je kan dus het beste een boot huren in Amsterdam of een van de bekende taxiboten nemen. Dit zijn lange rondvaartboten waarmee je een gedeelte van Amsterdam kunt zien vanaf het water. Het is een ervaring die je waarschijnlijk nooit meer zult vergeten en vooral ook erg leuk zult gaan vinden. Let er hierbij wel op dat je in sommige gevallen vooraf moet reserveren.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan jij je het beste verplaatsen door het centrum van Amsterdam?