Camping

Veel onderweg met de camper? Gebruik lpg gasflessen!

nefco3Voor de reizigers die veel onderweg zijn en van kamperen houden heb ik een wellicht interessant bericht. Aangezien ik bezig ben met het sleutelen aan mijn camper, komen er de hele tijd kwesties voorbij waarin je keuzes dient te maken. Vandaag ga ik het dan ook hebben over een recente aanschaf voor in de camper, te weten enkele zeer voordelige lpg gasflessen.

nefco7

Volledig veilig met de gastank en gasfles op reis

Met een benzinemotor was de investering in een gastank natuurlijk wel een behoorlijke, maar het voordeel dat ik eruit haal is natuurlijk ongekend. Elke autobezitter weet van het voordeel, dat zich al na enkele honderden of misschien enkele duizenden kilometers uitbetaalt. Bovendien rijd je met een geruster gevoel, wetende dat je bijdraagt aan een schoner milieu. Laten we ook het voordeel in de portemonnee op de langere termijn niet vergeten, want ook al is het een fossiele brandstof, verwacht ik dat we de komende jaren geen enorme stijging van de gasprijs hoeven te verwachten.

nefco8

Nu ik eenmaal een gastank heb ingebouwd, was de stap naar het koken met gas en dus de aanschaf van lpg gasflessen geen al te grote. De keuken in de camper was totaal inefficient ingericht en ik heb daar eens flink wat verandering in aangebracht. Ik creeerde een systeem waarbij je de gasfles niet eens hoeft los te schakelen, maar je direct vanaf het tankstation lpg in de gasflessen kunt tanken. Zo loop je nog eens minder risico op ongelukken en bovendien is het gewoonweg zeer handig. Nu ik nog in Nederland ben, heb ik echter een andere aanpak. Ik laat de gasfles telkens vullen door Nefco, een bedrijf dat ik van harte kan aanbevelen om de goedkope prijzen voor de tanks, de flessen en het vullen die ze er hanteren.