Dagje weg

Eenvoudig offertes vergelijken bij Ietsdoenofferte.nl

Zoals je wellicht hebt gelezen op mijn blog doe ik graag aan reizen. Maar aangezien ik er niet altijd de tijd of het budget voor heb doe ik sinds kort ook steeds meer aan dagjes weg. Ik schrok er vanmorgen van toen ik las dat dagjes weg in Nederland stukken duurder zijn geworden, volgens het CBS. En dat terwijl de inflatie niet met hetzelfde percentage is mee gestegen. Het maakt niet uit of je nu naar een attractiepark gaat, een museum bezoekt of aapjes gaat kijken in de dierentuin. Vooral de attractieparken zijn gestegen in vergelijking met de andere dagjes uit activiteiten.

Wat wel gunstig is is dat de brandstofkosten zich positief hebben ontwikkeld ten opzichte van een jaar geleden. Maar je bent weer slechter uit als je op het openbaar vervoer bent aangewezen. In het openbaar vervoer zijn de prijzen namelijk weer flink gestegen.

dagje-uit-of-dagje-weg logo_top (1)

Wellicht interessant en goede tip is: ga in september op een dagje uit. In september dalen de prijzen namelijk ieder jaar. In deze maand moet je wel een bezoek hebben gebracht aan de dierentuin, museum of attractiepark want in de volgende maand, oktober, stijgen de prijzen weer iets. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de maand oktober samenvalt met de herfstvakantie. En als er veel vraag is door ouders met kinderen dan stijgen de prijzen weer. Het is afhankelijk van het seizoenseffect zoals economen dit fenomeen ook wel uitleggen. Eigenlijk kun je wel stellen dat als je op de centen dient te letten je beter buiten de piekperiodes en de zomer een dagje weg kunt gaan. Een bijkomend voordeel is dat je ook minder lang in de rij voor het attractiepark staat, of meer dan alleen de contouren van je favoriete wasbeer opvangt.

Ik zou iedereen daarom willen aanraden om eens offertes vergelijken op Ietsdoenofferte.nl, wellicht dat je zodoende geld kunt besparen met een dagje weg.